Am nervul scos. De ce ma doare dintele?

dentist00 (2)Imediat dupa tratamentul de canal executat corect este normal ca dintele sa doara la apasare sau masticatie o perioada variabila. Medicul va recomanda un tratament antialgic/antiinflamator sau/si antibiotic in functie de cazul dvs. “Nervul” se continua in varful radacinii cu ligamentele care sustin dintele si este normal dupa tratamentul endodontic sa apara o inflamatie pasagera – este o rana care se vindeca. Nu este normal sa doara dintele la rece/cald si spontan dupa tratament, sugereaza posibilitatea ca medicul sa nu fi gasit toate canalele dintelui si sa ramana pulpa inflamata in dinte. In acest caz trebuie reintervenit si efectuata revizia tratamentului endodontic.

Daca dintele incepe sa doara la o perioada mai lunga dupa tratamentul endodontic (mai mare de 6-8 luni), si se asociaza cu edem, umflaturi, fistula – este vorba de o reinfectare a dintelui si trebuie sa va prezentati imediat la medic pentru tratament deoarece infectia de la nivelul radacinii poate avea urmari grave asupra sanatatii generale.

Dintele cu “nervul scos” este mai fragil din punct de vedere al rezistentei mecanice si se recomanda o coroana dentara pentru a preveni fracturile acestuia – aceste fracturi duc uneori la imposibilitatea recuperarii dintelui prin mijloace protetice si extractia lui imediat urmatoare.